SKsL:n teemanäyttely 2021 ”Neste”

Teemanäyttelyn järjestäjänä toimii Rauman kameraseura. Avajaiset ovat lauantaina 27.11. Kuvien lataus alkaa 19.7. ja päättyy 27.8.

Lisätietoja löydät SKsL:n nettisivuilta: https://www2.sksl.fi/tervetuloa-raumalle/

Mistä aihe ”neste”?

Rauma ja merivesi kuuluvat kiinteästi yhteen ja  suunnittelimme ydinporukan kanssa vesi-teemaa. Koska vesi oli kuitenkin aikojen saatossa teemana jo käytetty, päädyimme lopulta nesteeseen. Rauman pääkirjasto sijaitsee Raumaa halkovan Ganalin rannalla, joten siten teema nivoutuu näyttelyyn myös paikan osalta.

Tämän vuoden teema Neste määritellään esimerkiksi näin: ”Neste on yksi aineen olomuodoista. Sulamispisteessä kiinteä aine sulaa ja muuttuu nesteeksi. Aine on nesteenä, kun se on kiehumis- ja sulamispisteiden välissä. Neste on usein pisaroina tai lammikoina pintajännityksen vuoksi.Viskositeetti kuvaa nesteen sisäisen virtauksen vastustuksen voimakkuutta, mutta ollakseen nestettä on aine aina enemmän tai vähemmän juoksevassa muodossa. Nesteitä voidaan varastoida erilaisissa astioissa, joissa neste mukautuu astian muotoihin.”

Miten sinä näet ja kuvaat nesteen? Lähetä näyttelyyn parhaat kuvasi aiheesta ”neste”. Huomioithan, että tuomaristo tulee kiinnittämään tänäkin vuonna huomiota kuvien visuaalisuuden lisäksi myös teeman mukaisuuteen.

sksl.fi
error: