Vuosikilpailu 2021 digit

10. Bestikset
Being young today! Hyvä tiukka rajaus ottaa katsojan mukaan bestisten mukavaan hetkeen. Läsnä on valloittava aito ilo.

9. Bravo
Tässä on päästetty kuvattavat ihan iholle. Hyväntuulen kuva. Kuvaajan saamat bravo! – kehut voi katsoja ottaa itselleen.

8. Keväinen lento
Suorastaan hypnoottinen kuva telkästä. Hieno taiteellinen värimaailma.

7. Half-moon and a ticklish heron
Harmoninen taitava kuva kuutamosta. Päätään riiputtavat pikkulinnut talon harjalla haikaran seurana ovat niin sympaattisia. Nukkukaa hyvin!

6. Covid time
Ah, kaikki on niin pysähtynyttä. Ja tyhjää. Tuntuu, että kuvan henkilöiden päänsisäinen maisemakin on ihan yhtä tyhjä ja hiljainen. Hyvin sommiteltu.

5. A cloudy day on top of a fjell
Hiljaisuus. Täydellinen hiljaisuus. Kuvan koskematon lumipeite, tasapainoinen sommittelu ja harmaiden sävyjen harmonia tuovat katsojan korviin tuon hiljaisuuden, joka on niin hiljaista, että melkein koskee. Kuvan voisi vaikka ripustaa makuuhuoneeseen vuodetta vastapäätä siten, että ennen nukahtamista mieli rentoutuisi kuvan rauhallisessa tunnelmassa, ja nukahtaisi levollisin mielin.

4. Murkinaa mukuloille
Syöksyvän kottaraisen höyhenpeitteen hieno vihreän hohde sekä kuviointi näkyvät tarkasti. Kaunis sinitaivas ja juuri lehteen puhjennut vihreys kehystävät pesäänsä kohden lentävää lintua. Tämä, sekä kuvan jännitteinen rajaus että nokan täydeltä ”murkinaa muksuille” tuovat kuvaan miellyttäviä inhimillisiä ja taiteellista sävyjä. Tsirp!

3. Selfie
Loistava omakuva (myös konkreettisesti!), jossa katse on suunnattu, lähes täydellisesti siten, että se tuntuu seuraavan katsojaa. Mallin puseron kuosi, kuvan sävymaailma sekä valokehä luovat tunnelman, joka vie taiteilija Alfonse Muchan Art Nouveau–kauden maailmaan. Kaunis hienosti rakennettu ja viimeistelty kuva.

2. Sunday morning
Hiljaisuus on upeasti läsnä tässäkin kuvassa; sunnuntaiaamujen paljon puhumattomat hetket. Kuvan sommittelu sekä taitava mustavalkoinen toteutus korostavat menneen ajan tuntua, kaikkea, mikä on jo mennyt – ja mistä ei puhuta. Naisten katseet saavat katsojan nöyrästi laskemaan päänsä ja mielessään vastaamaan: ” Kyllä, jätin kengät eteiseen. Ja kyllä, muistin pestä kädet.”

1. Kyllä kelpaa
Tämä kuva nousi kierros kierrokselta ylemmäs, ja pääsi lopulta korkeimmalle pallille mainion nimeämisen ansiosta. Kuvan tunnelman pystyy niin aistimaan jokaisella solullaan: autiotuvan kelohirsien ja sammalkaton kauneuden, mehevän vihreän ympäristön, onnistuneen retken, kiireettömyyden, tyytyväisyyden, suloisen yhdessäolon… kerta kaikkiaan, kyllä kelpaa!

error: