2. Pohjoismainen valokuvamestaruuskilpailu 2018, kilpailukutsu

Pohjoismainen Valokuvausliitto – Nordiska Förbundet för Fotografi (NFFF) – kutsuu kaikkia alla mainittuihin kameraseurojen liittoihin
• Riksförbundet Svensk Fotografi – RSF
• Norsk Selskap for Fotografi – NSFF
• Suomen Kameraseurojen Liitto – SKsL
• Selskabet for Dansk Fotografi -SDF
kuuluvien kameraseurojen jäseniä osallistumaan Pohjoismaiseen valokuvamestaruuskilpailuun 2018.

Kilpailu järjestetään vuosittain eri pohjoismaisten kameraseurojen liittojen toimesta. 1. Pohjoismaisen valokuvamestaruuskilpailun järjestelyistä vuonna 2017 vastasi Suomi. Tämän vuoden kilpailun järjestää Tanska.

Voit olla kiinnostunut myös pohjoismaisista arvonimisäännöistä.

Kilpailusäännöt
Kaksi digikuvasarjaa: Väri (A) ja Mustavalko (B)

Pohjoismainen valokuvamestaruuskilpailu käydään pohjoismaisten, kotimaansa kameraseurojen liittoon (RSF, NSFF, SKsL ja SDF) kuuluvien seurojen jäsenten kesken.

Kukin valokuvaaja voi osallistua kilpailuun neljällä kuvalla kummassakin sarjassa. Samalla kuvalla voi osallistua vain yhteen sarjaan.

Lähettämällä kuvansa kilpailuun valokuvaaja antaa kilpailun järjestäjälle oikeuden käyttää kuviaan kyseisen kilpailun tuloksia julkaistaessa ja tulevista kilpailuista kertoessa.

Kuva voidaan hylätä, mikäli kilpailun tuomaristo tai järjestelytoimikunta pitävät sitä sääntöjenvastaisena tai muuten poikkeavana.

Kilpailun järjestäjä ei ota vastuuta kilpailuun osallistuvan kuvan tekijänoikeusrikkomuksista.

Kilpailuun osallistutaan jpg-muotoisilla kuvilla, joiden maksimimitat ovat 1920×1080 (leveys x korkeus). Kuvatiedoston maksimikoko on 2 Mb.

Kuvien aihe on vapaa. Aiemmassa Pohjoismaisessa valokuvamestaruuskilpailussa jo palkitulla tai hyväksynnän saaneella kuvalla ei kilpailuun voi osallistua. Kuvalla, joka on lähes identtinen aiemmassa Pohjoismaisessa valokuvamestaruuskilpailussa jo palkitun kuvan kanssa, ei kilpailuun voi osallistua.

Kilpailun tuomaristo 2018
Ross McKelvey MPAGB EFIAP/g FIPF FBPE, Bill Power FIPF EFIAP/s EPSA ARPS ja Paul Reidy LIPF AFIAP Irlannista.

Kilpailuun rekisteröityminen ja kuvien lataus
Kilpailuun rekisteröidytään ja kuvat ladataan sähköisesti osoitteessa: http://photo.finlandcircuit.fi/PhotoportalQA/. Järjestelmä on sama, jota käytetään myös SKsL:n vuosi- ja teemanäyttelyihin digikuvia lähetettäessä.

Säännöistä poikkeaminen
Kilpailun sääntöjä rikkovat kuvat voidaan hylätä, eikä osallistumismaksua näiden kuvien osalta palauteta.

Osallistumismaksu
Osallistumismaksu on €10.00 yhdeltä sarjalta ja €15.00 kumpaankin sarjaan osallistuttaessa.
Osallistumismaksu suoritetaan PayPal’illa kuvien lataamisen yhteydessä.

Palkinnot
Molempien sarjojen voittaja palkitaan NFFF kultamitalilla.
Sen lisäksi kummassakin sarjassa jaetaan:
• NFFF hopea- ja pronssimitalit
• RSF kulta-, hopea- ja pronssimitalit
• NSFF kulta-, hopea- ja pronssimitalit
• SkSL kulta-, hopea- ja pronssimitalit
• SDF kulta-, hopea- ja pronssimitalit
• 15 NFFF-kunniamainintaa

Yhteenlasketun pistemäärän perusteella Pohjoismaisessa valokuvamestaruuskilpailussa jaetaan arvonimet:
• NMiFC – Nordisk mästare i fotografi – Färg 2018
• NMiFM – Nordisk mästare i fotografi – Svart/vitt 2018

Pisteitä jaetaan seuraavasti:
• NFFF Kulta 8 pistettä
• NFFF Hopea 6 pistettä
• NFFF Pronssi 5 pistettä
• RSF, NSFF, SKsL, SDF Kulta 7 pistettä
• RSF, NSFF, SKsL, SDF Hopea 5 pistettä
• RSF, NSFF, SKsL, SDF Pronssi 4 pistettä
• Kunniamaininta 3 pistettä
• Hyväksyntä 2 pistettä

Näyttely
Kilpailussa hyvin menestyneet kuvat esitellään NFFF:n kotisivuilla kolmen kuukauden ajan kilpailun tulosten ratkettua.

Tuomaristo
Kolmesta jäsenestä koostuvan, ei-pohjoismaisen tuomariston, valitsee kulloinkin järjestämisvuorossa oleva kameraseurojen liitto.

Kilpailukalenteri
Kuvia voi ladata alkaen: 1. helmikuuta 2018.
Kuvien viimeinen latauspäivä: 15. huhtikuuta 2018.
Tulokset julkaistaan osoitteessa www.nordic.photo 15. toukokuuta 2018.