Valokuvaaja Kirsi MacKenzien maaginen kuvaesitys

Hotelli Vaakunan kokoustila MIELAKKA, 23.11.2019 klo 16

Vapaa pääsy, tervetuoloa!

Dreamscape, Vartiosaari, Helsinki -Kirsi MacKenzie

Syvyyttä ja unenomaisuutta maisemakuviin

Olen helsinkiläinen kieltenopettaja ja luontokuvaaja. Työssäni kieltenopettajana ahkeroin avatakseni opiskelijoiden kielikorvia, mutta vapaalla fokus siirtyy luonnon muotoihin. Valmistuin valokuvaajaksi vuonna 2015 ja lopputyöni oli näyttely pohjoismaisista maisemista. Olen saavuttanut kuvillani menestystä luontokuvakilpailuissa ja pitänyt paljon kuvaesityksiä festivaaleilla ja kerhoissa.

Näiden vuosien aikana kuvallinen ilmaisuni on kehittynyt ja olen löytänyt oman tyylini. Yritän työskennellä paljon eri visuaalisten elementtien parissa: muoto, väri, liike ja linjat. Pidän epätodellisista ja hieman unenomaisista kuvista. Pyrin maisemakuvissani korostamaan kolmiulotteisuutta ja syvyyttä. Laajoista maisemista täytyy osata etsiä oleellinen ja löytää sommittelu, jonka avulla kuvasta tulee sekä dynaaminen että tasapainoinen. Intuitiolla on tärkeä rooli kuvaamisessani. Kun kuvaan liittyy tarina, siitä tulee puhutteleva.  

Esityksessäni valotan maisemakuvieni syntyä. Tunnepuoli on vahvassa osassa ja lähestymistapa on taiteellinen, mutta samalla pedagoginen: kuinka syntyy sommittelultaan upea maisemakuva ja miten valoa ja luovia tekniikoita hyödynnetään siinä.

Kirsi MacKenzie

Mystery, Espoo – Kirsi MacKenzie

error: