• Kuvausretki pyritään järjestämään kerran kuukaudessa.
  • Näyttelyitä järjestämme vähintään kerran vuodessa.
  • Kilpailemme keskenämme iltakisoissa, vuosikilpailussa sekä Sakari Kajaston muistokilpailussa.
  • Lisäksi osallistumme seurojen väliseen Seura Cupiin.

Vuoden kuvaaja

Vuoden kuvaaja -palkinnosta kisataan seuran jäsenten kesken seuraavasti:

• SKsL:n vuosinäyttelyn sekä teemanäyttelyn hyväksynnöistä saa 10 pistettä/hyväksyntä.
  • Seuran Kajastokisassa sekä Vuosikilpailussa sijoittumisista saa: 1.sijasta 10 pistettä, 2.sijasta 9 pistettä, 3.sijasta 8 pistettä jne 10.sijasta 1 pisteen
  • Seuran Iltakisoissa sijoittumisista saa: 1.sijasta 6 pistettä, 2.sijasta 5 pistettä, 3. sijasta 4 pistettä jne sijoista 6-10 saa 1 pisteen.
  • Seura Cupin mukaan valinnasta saa 1 pisteen ja liiton hyväksynnästä 5 pistettä, ja vielä kansainvälisestä hyväksynnästä 10 pistettä.

Vuoden aikana kirjataan ansaitut pisteet ja Vuosikokouksessa palkitaan eniten pisteitä kerännyt jäsen.

Avoimet kilpailut

SAKARI KAJASTON MUISTOKILPAILU

• Osallistujan tulee olla kameraseuran jäsen.
  • Aiheena henkilökuvaus: kuvassa saa olla vain yksi henkilö.
  • Kilpailussa on kaksi sarjaa: vedokset ja digikuvat. Kuvaaja voi osallistua kumpaankin sarjaan enintään neljällä (4) kuvalla.
  • Vedoksen lyhyimmän kuvasivun pituus vähintään 18 cm.
  • Digikuvien kokosuositus: max. 1920*1080 px.
  • Tiedosto tulee nimetä ”kuvan nimi_etunimi sukunimi”.
  •

Digikuvat lähetetään WeTransfer-ohjelmalla (klikkaa tästä ohjelmaan, ja tästä ohjeisiin) viimeistään 15.11. osoitteeseen: kuvat@kouvolankameraseura.net. Vedokset toimitetaan viimeistään 15.11. Porukkatalolle tai valokuvausliike Näppäriin.*

Seuran nimeämä raati arvioi kilpailun. Tulokset julistetaan ja palkinnot jaetaan joulukuun kerhoillassa to 3.12.2020. Parhaat palkitaan esinepalkinnoin.

*Osallistumalla kisaan kuvaaja antaa Kouvolan Kameraseuralle oikeuden julkaista kilpailuissa palkittuja valokuvia korvauksetta yhdistyksen kotisivuilla sekä Facebook -ryhmässä, omissa näyttelyissään, sekä seuran promokuvaesityksissä. Kuvaaja voi kuitenkin tapauskohtaisesti kieltää kuvansa käytön ilmoittamalla tästä kuvien lähettämisen yhteydessä.

Kuvaajalla on oltava kaikki oikeudet valokuviinsa ja hän vastaa itse valokuviinsa liittyvistä julkaisu- ja tekijänoikeuskysymyksistä.

SEURACUP

• Kokoamme 20 kuvan sarjan, jossa yhdeltä kuvaajalta voi olla korkeintaan kaksi kuvaa.
  • Kuvat voivat olla vapaa-aiheisia väri- tai mustavalkoisia digitiedostoja ja niiden tulee olla RGB-formaatissa.
  • Resoluutio 300 dpi, jpg-muodossa 10/12 tai 85/100-pakattuna.
  • Kuvan pitkä sivu min. 2400 px ja max 3500 px.
  • Kuvatiedoston maksimikoko on 6 MB.
  • Kuvatiedostolle tulee antaa englanninkielinen nimi ja nimetä ne seuraavasti: Kuvaajan Nimi_Kuvan nimi.jpg
  • Jos joukossa on kuvia, jotka ovat jo kisanneet FIAP:n kansainvälisissä näyttelyissä, niillä on oltava sama nimi, mitä on käytetty.
  • Kouvolan kameraseuran nimeämä raati valitsee kuvasarjan ja lähettää sen eteenpäin.

Kuvat lähetetään WeTransfer-ohjelmalla (klikkaa tästä ohjelmaan, ja tästä ohjeisiin) viimeistään 15.11. osoitteeseen: kuvat@kouvolankameraseura.net. Viestikenttään tunnus Seuracup.*

Menneet 2020

ILTAKISA ”UUSI NORMAALI”

Iltakisan säännöt:

• Kuvakoko max. 1920*1080 px.
  • Tiedosto tulee nimetä ”kuvan nimi_etunimi sukunimi”.
  • Palauta kuvat viimeistään 31.7.2020. (Kilpailua jatkettu kuukaudella eteenpäin, eli heinäkuu aikaa vielä osallistua.)
  • Kilpailun tulokset julkistellaan kotisivuilla sekä seuran Facebook-ryhmässä.

Kuvat lähetetään WeTransfer-ohjelmalla (klikkaa tästä ohjelmaan, ja tästä ohjeisiin) osoitteeseen: kuvat@kouvolankameraseura.net.*

Tuomarina toimii edellisen kisan voittaja, Matti Suuronen.

VUOSIKILPAILU 2020

Vuosikilpailun kuvat löytyvät täältä.

Vuosikilpailun säännöt:

• Osallistujan tulee olla seuran jäsen.
  • Osallistua voi sekä digi- että vedossarjaan korkeintaan neljällä kuvalla.
  • Kuvien muokkaaminen on sallittua.
  • Aihe on vapaa.
  • Vedoskuvien minimikoko on 17 cm, muuta rajaa ei ole. Vedoksen taakse vasempaan ylänurkkaan tulee kuvan nimi sekä kuvaajan nimi.
  • Digikuvien suosituskoko on max. 1920×1080 pikseliä, tiedostomuoto JPG. Tiedosto nimetään “kuvan nimi_etunimi sukunimi”.
  • Osallistua voi myös aiemmin toisissa seuran kilpailuissa sijoittuneilla (Top10) kuvilla (iltakisat, seuracup, Kajasto), mutta ei aiemmin vuosikilpailussa pärjänneillä kuvilla.

Vedokset voi tuoda kerhohuoneelle torstaina 16.4. klo 18-19, tai ne voi jättää Valokuvausliike Näppäriin (Kouvolankatu 23) viimeistään 16.4. klo 16.

Huom! Näppärissä on muutettu aukioloaikoja poikkeustilan vuoksi:

MA-KE  11-17
TO-PE   9-15
LA-SU   SULJETTU

Kuvat, jotka jätetään Näppäristä noudettavaksi, on jätettävä esimerkiksi kirjekuoressa, jonka päälle on kirjoitettu: vuosikilpailu 2020, sekä kuvaajan nimi. Näin voi toimia myös kerhohuoneelle jätettävien kuvien suhteen, mutta se ei ole välttämätöntä. Kuvien mukana voi halutessaan jättää viestin seuralle.

Digitiedostot  lähetetään WeTransfer-ohjelmalla (klikkaa tästä ohjelmaan, ja tästä ohjeisiin) osoitteeseen: kuvat@kouvolankameraseura.netviimeistään 16.4klo 24Viestikenttään kirjoitetaan tunnus “vuosikilpailu” sekä mahdollinen viesti seuralle.*

Kilpailun tuomaroi taiteen maisteri Nina Palmros.

Luvassa on hyviä palkintoja!

ILTAKISA ”VASTAVALO”

Tuomareina toimi edellisen kisan I ja II, Tuula Aronen sekä Pekka Niemi. Tulokset julkistettiin kerhoillassa 5.3.2020. Kuvat ovat katsottavissa kotisivujen galleriassa.

Kiitos kaikille osallistujille sekä onnittelut palkituille!