Todella hyvä kysymys, johon haettiin vastausta 3 lauantaina Kameraseuran järjestämällä ja XAMKin lehtori Nina Palmroosin vetämällä kurssilla.

Kuvaa ja sen informaatiota lähestyttiin, ainakin minulle, täysin uudesta näkökulmasta. Termit joita opiskeltiin, olivat totutusta kultaisesta leikkauksesta poikkeavia ja erilaisia.

Muutamia esimerkkejä: matala graafinen tyyli, vastavärien tasapaino, värien harmonia, korkea graafinen tyyli. Siis kuvaan ja sen sisältöön vaikuttavia elementtejä.

Vanhat ajatteluelimet natisivat ja valittivat, kun piti lähteä kuvaamaan annettuja tehtäviä ja kaiken kukkuraksi, ne piti esittää vielä kaikkien kurssilaisten nähtäväksi.

Nina antoi sopivasti tai vähän enemmänkin lisää haastetta kurssin edetessä, silti ja ehkä juuri siksi, kurssilla venyttiin ja innostuttiin näyttäviin suorituksiin tehtävien toteutuksessa.

Ninalle ehdoton kiitos, samoin kurssin sanomaan syvällisesti paneutuneille oppilaille.

Kurssi oli hintava sekä osallistujille että Kouvolan Kameraseuralle, mutta oli mielestäni todella kannattava sijoitus.

Ohessa muutamia kameralla toteutettuja tehtäviä. Valitettavasti tekijänoikeuksista johtuen, on tyydyttävä vain omiin otoksiin, vaikka toisilla kurssilaisilla olisi aivan huikeita otoksia tarjolla.

Kaikkea samassa. Heikki Rautio.
Vaakaviivat. Heikki Rautio.

-Heikki Rautio