Vuosinäyttelyn infopaketti osallistumisohjeineen löytyy liiton sivuilta täällä
Kuvatiedostot lähetetään Photoportalin kautta (ohjeet löytyvät yllä olevasta linkistä)
Lataamisaika päättyy 31.1.2019 klo 24.00

Vedokset voi Kouvolan kameraseuran jäsenet viedä valokuvausliike Näppäriin, Kouvolankatu 26, 31.1.2019 klo 16 mennessä, tai tuoda kerhotilaan kerthoiltoina ( aina keskiviikkoisin klo 18-).

Tammikuun keskiviikkoillat on varattu Vuosinäyttelyasioille. Jos tarvitset apua toisena ajankohtana, ota yhteyttä info@kouvolankameraseura.net, niin järjestetään!

Säännöt vuosi- ja teemanäyttelyyn osallistuville kuvaajille:

4.1 Yleistä

Näyttelyyn ehdolle lähetettävien kuvien käsittelytapa on vapaa. Jokaisen kuvassa käytetyn elementin on oltava kameralla tuotettu ja kuvaajan itse kuvaama.

Aiemmin SKsL:n vuosi- ja teemanäyttelyihin hyväksyttyjä teoksia tai edes niiden rinnakkaisruutuja tai aiemmin kuvasarjoihin kuuluneita yksittäisiä valokuvia ei saa lähettää uudelleen. Tällaiset kuvat hylätään eikä maksuja palauteta.

Vuosi- ja teemanäyttelyyn voi lähettää kuvia ehdolle kuuden eri sarjan kautta. Sarjojen kuvamäärää ei ole rajoitettu. Kuvasarjat ovat:

A1. Ripustettavat värikuvat

A2. Ripustettavat mustavalkokuvat

B1. Värilliset digitaaliset kuvat

B2. Mustavalkoiset digitaaliset kuvat

C1. Ripustettavat kuvasarjat (5-10 kuvan teos)

C.2 Digitaaliset kuvasarjat (5-10 kuvan teos)

Ripustettavat kuvat

Sarjoihin A1 ja A2 osallistuvat yksittäiset vedokset, joiden koko on 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm, ja suurin sallittu paksuus 5 mm, mahdollinen pohjustus ja kehyskartonki (passepartout) mukaan lukien. Kuviin voi tehdä kehykset myös kuvankäsittelyssä kuitenkin niin, että kuvan kokonaismitat ovat 40 x 50 cm tai 30 x 40 cm. Vedosten taakse, vasempaan yläkulmaan, on merkittävä teoksen nimi, kuvaajan nimi sekä seuran nimi. Mielellään myös kuvaajan arvonimet merkitään kuvaajan nimen yhteyteen. Teoksen näkyvälle puolelle ei saa tehdä nimi- tai nimimerkkimerkintöjä. Mustavalkoiseksi katsotaan myös kuva, joka on sävytetty korkeintaan yhdellä värillä.

Digitaaliset kuvat

Sarjoihin B1 ja B2 osallistuvat digitaaliset kuvat. Tiedostot toimitetaan JPEG-muodossa. Kuvan vaakasivu sivun enimmäismitta on 1920 pikseliä ja pystysivu enintään 1080 pikseliä. Yksittäisen kuvatiedoston koko saa olla enintään 2 Mt. Digitaalisiin kuviin ei saa tehdä kehyksiä. Kuvatiedoston nimellä ei ole merkitystä, koska kuvien nimet ilmoitetaan kuvaportalissa.

Kuvasarjat

Sarjoihin C1 ja C2 osallistuvat sekä digitaaliset että ripustettavat 5-10 kuvaa käsittävät kuvateokset. Teos voi olla vedosten tai projisoitavien kuvien kokoelma, ei kuitenkaan molempia sekaisin.

2-4 kuvan kuvakokonaisuuksilla voi osallistua sarjoihin A1, A2, B1, B2.

Vuosinäyttelyssä käydään erillinen Vuoden Kuvaaja -kilpailu. Siinä myönnetään Vuoden Kuvaajan ja Vuoden Nuoren Kuvaajan kunniamaininnat. Kilpailuun osallistuvat vain automaattisesti sarjaan C1 osallistuvat teokset.